FAQ

De woningen


Hebben alle koopwoningen een eigen voor- en achtertuin met berging?

Ja, alle eengezinswoningen hebben zowel een voor- als achtertuin met berging. De grootte van de tuinen varieert per woningtype.

Kan ik de indeling van de woning nog aanpassen?

Ja, via de kopersopties kies je jouw eigen indeling, uitbreidingen, dakkapellen en nog veel meer. Na toewijzing zullen onze woningcoaches de opties verder toelichten en begeleiding bieden met de keuzes.

Is de woning inclusief toiletten en badkamer met sanitair en tegels?

Ja, de toiletten en badkamer zijn standaard voorzien van sanitair en tegels.

Is de woning inclusief keuken?

Nee, de woning heeft geen keuken.

Hoe groot is mijn achtertuin?

Bekijk de situatietekening onder "downloads" voor de afmetingen per bouwnummer. Hieronder staan de afmetingen van de achtertuin per woningtype:

Type Liv: ongeveer 5,4 m breed x 7,4 m diep

Type Emma: ongeveer 4,8 m breed x 8,6 m diep

Type Margot: ongeveer 3,8 m breed x 6,2 m diep

Is er een zelfbewoningsplicht voor de koopwoningen?

Voor type Emma en type Margot wel, voor type Liv niet. De gemeente Alblasserdam wil dat inwoners gemakkelijker een geschikte en betaalbare koopwoning kunnen vinden. Daarom moeten betaalbare koopwoningen zoveel mogelijk worden bewoond door de eigenaar(s).

Woningen met een koopprijs tot NHG-bedrag moeten worden bewoond door hun eigenaar. Er zijn een drie situaties waarin er de opkoopbescherming niet geldt. U moet hiervoor wel een vergunning aanvragen.

  1. als de eigenaar de woning in gebruik geeft aan een woningzoekend familielid (1e of 2e graads verwantschap met de eigenaar)
  2. als de eigenaar de woning minimaal 12 maanden zelf heeft bewoond en de woning voor maximaal 12 maanden aan een ander verhuurt (niet zijnde toeristische verhuur)
  3. als de woonruimte een onlosmakelijk onderdeel is van een winkel-, kantoor- of bedrijfsruimte.

Wat is mijn voordeel van het energielabel A++++ met Energieprestatiegarantie?

De woningen in de Wipmolen hebben de hoogste energiezuinigheidsgraad mogelijk. Hierdoor kun je € 50.000,- extra hypotheek krijgen omdat je extreem lage energiekosten hebt.

Hoeveel typen koopwoningen zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie typen koopwoningen: Type Liv met een beukmaat van 5,4 m, Type Emma met een beukmaat van 4,8 m en Type Margot met een beukmaat van 3,8 m. Binnen elk type zijn de woningen niet identiek; enkele woningen hebben bijvoorbeeld een tuitgevel.

Hoe duurzaam zijn de woningen?

De woningen zijn energieneutraal en hebben een A++++ energielabel, met een energieprestatiecertificaat van Klimaatgarant dat 10 jaar geldig is. De woningen zijn bovendien voorzien van zonnepanelen.

Komen er ook huurwoningen?

Er worden 11 huurwoningen gerealiseerd in het naastgelegen Blok D. Deze woningen worden eigendom van Woonkracht10, die tevens de verhuur zal verzorgen. Voor vragen over deze huurwoningen kunt u rechtstreeks contact opnemen met Woonkracht10, aangezien de woningcoaches hierover geen informatie kunnen verstrekken. Zij helpen u graag verder.

Planning


Wie verkoopt de woningen?

in de voorkoop zijn dat de Woningcoaches van het Verkoopteam van Dudok en na de voorverkoopfase is dat Makelaardij Kooyman Eigen Huis.

Als je al een huis hebt en dat na toewijzing wilt verkopen, kan Makelaardij Kooyman Eigen Huis je ook daarmee helpen.

Wanneer worden de VON-prijzen definitief?

Wij streven ernaar vaste prijzen te hebben in de tweede helft van december, maar uiterlijk begin januari, vóór de inschrijving. Je reserveert straks dus tegen een vaste prijs!

Wanneer kan ik naar de notaris?

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst kun je jouw hypotheek regelen. Zodra de hypotheek is geregeld, kun je naar de notaris voor de grondoverdracht. Dit zal plaatsvinden vóór de start van de bouw.

Waarom is er een prijsrange?

We hanteren een prijsrange omdat op dit moment de exacte bouwkosten nog niet bekend zijn.

Kan de definitieve woningprijs straks bóven de nu door jullie aangegeven prijsrange liggen?

Nee, de definitieve woningprijs zal niet boven de momenteel aangegeven prijsrange uitkomen.

Hoe ziet het voorverkoopproces eruit?

Op woensdag 27 november 2024 vindt een kick-off bijeenkomst plaats in Cultureel Centrum Landvast. Aansluitend kunnen voorrangsgesprekken worden aangevraagd tot 27 december 2024. Inschrijven op de woningen kan van maandag 6 januari 2025 tot donderdag 9 januari 2025 vóór 9:00 uur. De toewijzing vindt plaats op 10 januari 2025, waarna je de woning kunt reserveren.

Na reservering ga je langs bij de kopersadviseur, zodat de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst getekend kunnen worden. Eventueel resterende woningen worden na de voorverkoop verkocht door Kooyman Eigen Huis. Voor meer informatie, zie de flyer over het verkoopproces onder het kopje "downloads".

Wanneer start de bouw van De Wipmolen?

Bij voorspoedige verkoop en tijdige bouwrijpe levering van de grond is de start van de bouw voorzien voor medio mei 2025.

Wanneer wordt De Wipmolen opgeleverd?

De oplevering is afhankelijk van de start van de bouw, maar wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2026 gerealiseerd.

Ligging


Waar ligt de ontwikkeling De Wipmolen?

In het hart van Alblasserdam, gelegen tussen de Wipmolenstraat, Wilde Woutstraat en Zeevaartschoollaan, wordt de ontwikkeling De Wipmolen gerealiseerd. Het ligt midden in het centrum, met tal van voorzieningen op loopafstand.

Openbaar gebied


Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, er is openbaar vervoer in het centrum van Alblasserdam. Bussen verbinden het dorp met omliggende steden zoals Rotterdam, Dordrecht en Papendrecht en stoppen op centrale plekken in Alblasserdam, vlakbij de ontwikkeling De Wipmolen. Bushaltes zoals Dam en Plantage bevinden zich op loopafstand.

Naast het busvervoer kun je ook de Waterbus gebruiken. De Waterbushalte ligt aan de Kade, op ongeveer 10 minuten loopafstand van De Wipmolen.

Waar kan ik straks parkeren?

Binnen het plangebied aan de Wipmolenstraat en Wilde Woutstraat is er ruimte voor openbaar parkeren, met 64 openbare parkeerplaatsen. Daarnaast komen er op loopafstand nog eens 27 extra parkeerplaatsen bij. Voor deze parkeerplaatsen is geen vergunning nodig, dus parkeren wordt gemakkelijk.

Wordt het openbaar gebied opnieuw ingericht met nieuw straatwerk, bomen, etc.?

Ja, dit gebied wordt toekomstig eigendom van de gemeente. De Wipmolenstraat, Wilde Woutstraat en Zeevaartschoollaan zullen opnieuw worden aangelegd, inclusief voorzieningen.

Interesse

Ik wil hier wonen

Zie jij jezelf al wonen in De Wipmolen? Neem dan contact op met onze woningcoaches voor het inplannen van een voorrangsgesprek